Google Penguin Update

Wat is Google Penguin Update?

penguin updateGoogle Penguin Update is een update van Google, Penguin Update moet ervoor gaan zorgen dat websites die niet aan Google richtlijnen voor linkbuilding voldoen minder goed gaan scoren in Google. Penguin Update is op 24 april 2012 voor het eerst toegepast op de zoekresultaten.

Penguin Update is gericht op de externe links van een website en heeft niets te maken met de kwaliteit van de website.

Waar wordt er bij Penguin Update op gelet? 

Penguin Update kijkt naar de linkprofiel van een website. Hierbij worden er naar verschillende factoren gekeken. Hieronder de belangrijkste factoren.

Anker dichtheid 

Penguin Update kijk heel veel naar het gebruik van anker teksten. Als een website op een natuurlijke wijze backlinks vergaart wordt er niet altijd een link geplaatst met een zoekwoord erin, het komt eigenlijk heel weinig voor dat een natuurlijke backlink een commerciële zoekterm als anker bevat. Penguin Update let dan ook op de anker dichtheid. Er zijn geen cijfers over de % wat je aan moet houden als anker dichtheid maar ik raad mijn klanten aan om de anker dichtheid onder de 5 % te houden.

Het is belangrijk dat je een natuurlijke linkprofiel hebt, probeer daarom ook op zoveel mogelijk verschillende zoektermen en natuurlijke ankers te gebruiken.

Relevantie en kwaliteit 

Relevantie en kwaliteit zijn ook erg belangrijk. Heel veel backlinks vanuit startpagina’s en en andere websites met een lage kwaliteit en autoriteit werken averechts.

Zorg voor een natuurlijke en gevarieerde link profiel, er zijn heel veel soorten backlinks, zorg ervoor dat er een gezonde verhouding is tussen verschillende soorten backlinks.

Andere zaken

Penguin Update pakt eigenlijk alles soorten van links spam aan. Denk hierbij aan link wheels, 301 redirects en PBN`s.

Gebruik je gezonde verstand

Penguin Update is ervoor op een natuurlijke linkprofiel te bewaken. Zorg bij linkbuilding dus ook dat alles zo natuurlijk mogelijk uitziet. Spreid de links over een langere periode, maak spelfouten, plaats concurrenten naast je zelf en probeer er alles aan te doen dat je links zo natuurlijk mogelijk overkomen.

Bekijk hieronder een video over de Penguin update