Link building in 2014

Link Building

Link buildingHet is een turbulente jaar geweest voor heel veel webmasters. Vooral webmasters die vertrouwd hebben op oude link building technieken hebben het heel erg zwaar gehad dit jaar. Google is het gebruik van anker teksten flink gaan afstraffen en link building strategieën op basis van zoekwoorden als ankertekst zijn net zo goed als waardeloos geworden. Al deze ontwikkelingen hebben de menige webmaster huiverig gemaakt als het op link building aankomt. Iedereen vraagt zich af wat nou wel of niet goed is en wat voor links je wel en niet moet willen.

Branding 

Branding is de sleutelwoord van 2014, door de hummingbird update draait het vanaf nu om brandig van je bedrijf. Je moet ervoor zorgen dat je bedrijf synoniem staat aan het zoekwoord waar je voor wilt scoren. Als je in top 10 van Google gaat kijken zul je zien dat er heel vaak bedrijven aan de top staan die niet eens een backlink met de behangrijkste zoekwoord als anker hebben, deze websites staan daar puur omdat Google denkt dat ze een belangrijke website zijn als het op een bepaalde onderwerp aankomt. Het is dus heel erg belangrijk dat je aandacht gaat creëren voor je merk, dit doe je door vooral backlinks te maken met je merk als ankertekst. Je merk moet natuurlijk geen commerciële zoekwoord zijn want daar zijn andere maatregelen tegen genomen.

Content

Content is altijd al belangrijk geweest maar wordt in 2014 nog belangrijker. Als je website goed en belangrijker content heeft dan wordt de content meestal op een natuurlijke manier gedeeld op het internet, dit zorgt ervoor dat Google je website gaat vertrouwen. Als je alleen maar kunstmatig je ranking aan het beïnvloeden bent wordt je website minder vertrouwd door Google en dit zorgt ervoor dat je minder goed gaat scoren. Link building moet nooit ten kosten van de content gaan.

Geen domme dingen doen

Ook in 2014 moet je geen domme dingen gaan doen. Honderden comment links of profiel links naar je website laten plaatsen is in 2014 ook niet verstandig. Zorg ervoor dat je kwaliteit links krijgt vanuit Nederlandse websites. Je hebt niets aan links op websites in een ander taal als je in Nederland gevonden wilt worden. Dit soort dingen weren meestal voor een paar dagen en daarna wordt je nooit meer gevonden in de zoekresultaten. Blijf altijd je gezonde verstand gebruiken en ga niet op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn.

Uitbesteden 

Ook in 2014 staan wij klaar onze klanten bij te staan met onze link building diensten. Als je link building door ons laten doen ben je er zeker van dat het op de juiste wijze gebeurt en dat je er zelf totaal geen omkijk meer naar hebt. Wil je link building uitbesteden? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a Reply