Linkbuilding en Penguin update

Linkbuilding En Penguin Update

Wat is de Penguin update?

linkbuilding en penguin updateGoogle Penguin update is een een filter dat Google gebruikt om verkeerde linkbuilding tegen te gaan. Google heeft altijd aangegeven dat het backlinks gaat aanpakken die niet Google richtlijnen voldoen en met deze update worden heel veel van deze links aangepakt. Penguin is een update dat vooral op anker teksten is gericht, in pre Penguin tijdperk was het heel makkelijk om voor een bepaalde zoekwoord te scoren, je moest ervoor zorgen dat je heel veel backlinks had met een bepaalde zoekterm als anker en je ging er goed voor scoren.

Met de komst van de Penguin update wordt deze manier van linkbuilding aangepakt. Dit wordt gezien als onnatuurlijk en wordt door Google afgestraft. Tijdens de eerste Penguin update zijn toen ook heel veel website in de zoekresultaten gezakt. Penguin wordgt ervoor dat websites die een onnatuurlijke linkprofiel hebben minder goed gaan scoren in de zoekresultaten.

Als je website gezakt is in de zoekresultaten komt het misschien door de Penguin update. Als je meer dan 35 % van je backlinks je belangrijkste zoekwoord bevatten is de kans groot dat je door de Penguin bent geraakt

Heb je een Penguin penalty?

Maak eens een goed analyse van je backlink en pak ook de gegevens van je analytics erbij. Kijk of je bezokers aantallen op de dagen dat een Penguin is uitgerold zijn gezakt. Als dat zo is pak je de analyse van je backlinks erbij. Als het goed is bestaat je linkprofiel voor meer dan 35% uit een bepaalde zoekwoord. De kans is dan groot dat je een penalty hebt om dat je te agressief op een zoekwoord heb gefocust. Je kan Google webmaster tools gebruiken om je backlinks te analyseren.

Hoe kom je af van een Penguin penalty?

Om van een Penguin penalty af te komen moet je de linkprofiel van je website verbeteren. Dit doe je door verder te gaan met linkbuilding en andere woorden als anker te gebruiken zodat de % die voor een penalty heeft gezorgd zakt. Als de situatie heel erg is moet je misschien de diavow tool van Google gaan gebruiken.

Belangrijk om te weten

Door Penguin update is het nog belangrijker geworden om op de juiste manier aan linkbuilding te doen. Door deze update en de updates die in de toekomst zullen volgen worden verkeerde linkbuilding activiteiten afgestraft en de juiste beloond. Let goed op dat je niet te vaak een bepaalde zoekwoord als anker gebruikt en dat je variatie creëert in backlinks die je maakt.

Penalty herstel uitbesteden?

Wil je zeker weten of een bepaalde penalty van toepassing is op jouw website of wil je herstellen van een Penguin penalty? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply