Matt Cutts : Links blijven nog jaren relevant voor Google

Matt Cutts 600x400

matt-cutts-about-linkbuildingLinkbuilding is een van de basis elementen van Linkbuilding. Laatste maanden hebben steeds meer webmasters de vraag of backlinks nog wel enige waarde hebben. Google geeft nu een duidelijke antwoord op deze vraag.

Volgens Matt Cutts hebben backlinks nog steeds waarde en dit zal de komende jaren ook wel zo lijven, wel geeft hij aan dat Google steeds minder afhankelijk wilt zijn van backlinks als factor en daar ook naartoe werkt. Dit is eigenlijk wat ik zelf ook ook van mening was. Google steekt heel veel geld en tijd in om verkeerde links aan te pakken, als het zo makkelijk was om backlinks te vervangen door een ander factor was dat allang gebeurt.

Matt Cutts geeft verder aan dat Google meer gaat kijken naar de autoriteit van de schrijver van een bepaalde bericht of naar de reputatie van een bepaalde bedrijf. Hoe dit precies vorm gaat krijgen is ook nog niet duidelijk. Ik denk zelf dat ze dit gaan doen aan de hand van social media signalen (google+). Google gaat ook beter de content proberen te begrijpen en een combinatie van deze 2 factoren moet Google minder afhankelijk gaan maken voor backlinks.

Backlinks zijn heel goed mits die op de juiste manier ingezet worden. Het is dus niet zo makkelijk als heel veel mensen verwachten. Met een paar backlinks naar je hoofd website kom je er niet meer. Er moet veel meer gedaan worden op het gebied van linkbuilding om de juiste reputatie te krijgen.

Bekijk hieronder de video waar deze informatie uit komt.

 

Leave a Reply