Penguin 3.0 nog steeds niet volledig uitgerold

Penguin Update

penguin update6 weken geleden is Google begonnen met het uitrollen van Penguin 3.0 en geeft nu aan dat de uitrol nog steeds bezig is.

Er zijn de laatste paar dagen heel veel schommelingen geweest in de zoekresultaten van Google, Google meld nu naar aanleiding van vragen dat de uitrol vanĀ Penguin 3.0 nog steeds loop en dit dan ook de oorzaak is van de schommelingen.

Normaal gesproken duurt een uitrol bij Google een paar dagen het is dan ook zeer ongebruikelijk dat de uitrol van een update zo lang duurt, het ziet er dan ook naar uit dat Google verschillende versies van de update aan het uitproberen is om tot beste resultaten te komen.

Penguin en negatieve SEO

Sinds de invoering van de Penguin update zijn er heel veel webmasters die beweren dat ze slachtoffer zijn geweest van negatieve seo. Dat wil zeggen dat concurrenten slechte links plaatsen met als doen een ander website een penalty te bezorgen. Google heeft dit altijd ontkend maar ieder seoer weet dat het mogelijk is. Ik denk zelf dat Google de Penguin zo aan het inrichten is dat negatieve seo moeilijker gemaakt wordt en dat het daarom zolang duurt.

Heb je vragen over de Penguin update? Neem dan contact met ons op.

Leave a Reply